HISZEK ABBAN,

hogy néha elég egy mondat, vagy egy gesztus, amiben megkapaszkodhatunk, és ami előrelendíti az életünket. A rendszer állandóan egyensúlyban van, még akkor is, ha ezt az egyensúlyt egy jelenlévő konfliktus biztosítja. A terápia elsődleges célja, hogy feltárja a konfliktus szerepét és segítséget nyújtson abban, hogy az egyensúly a konfliktus nélkül is elérhetővé váljon.

EGYÉNI KONZULTÁCIÓ

A foglalkozások során a kliens megtapasztalhatja az osztatlan, értő, elfogadó és ítéletmentes figyelmet, amelyben megnyílhat és megkönnyebbülhet. Irányítás helyett teret adok, hogy meghozhassa egyéni döntéseit.

TERÁPIA RÉSZLETEK

PÁRTERÁPIA

A párkapcsolatnak is van ‘lelke’. A párterápiában ezzel a közös lélekkel dolgozunk az egyéneken és az ő élettörténeteiken keresztül.

CSALÁDTERÁPIA

Családunk óriási erővel hat személyiség fejlődésünkre és kibontakozásunkra. Ebből az okból kifolyólag az egyén számára nehezítő és betegítő tényezővé is válhat.

Sokféle terapeuta létezik…

Művészetterapeuták
Gyermekterapeuták
Házasság- és családterapeuták
Zeneterapeuták
Foglalkozásterapeuták
Életvezetési tanácsadók
Pszichoterapeuták
Stb.

MIT CSINÁL EGY TERAPEUTA? MI A TERAPEUTA JELENTÉSE?

A terapeuta jelentése szó szerint gyógyító szakember aki nem gyógyszereket vagy sebészeti megoldásokat használ. A terapeuta kifejezést gyakran alkalmazzák pszichológusokra, de ide tartozhatnak mások is, akik különféle segítő szolgáltatásokat nyújtanak, beleértve a szociális munkásokat, tanácsadókat, életvezetési tanácsadókat és sok mást. Ebben a kontextusban a terapeuta jelentése: engedéllyel rendelkező mentális egészségügyi szakember. A terapeuta arra szakosodott, hogy segítsen a klienseknek jobb kognitív és érzelmi készségek fejlesztésében, a mentális betegségek leküzdésében, a különböző kihívásokkal való megbirkózásban.

MIKOR FORDULJUNK TERAPEUTÁHOZ?

Néhány általános ok, amiért érdemes terapeutához fordulni:

Viselkedési problémák
Depresszió
Nehézségek az életben bekövetkező változásokkal való megbirkózásban
Evészavarok
Magányosság
Gyász
Alacsony önbecsülés
Negatív gondolkodás
Krónikus betegség
Alvási problémák
Párkapcsolati problémák
Szorongás és állandó stressz
Kábítószer- vagy alkoholproblémák
Öngyilkossági vagy önkárosítási gondolatok
Nagyobb testi vagy lelki trauma feldolgozása
Céltalanság

HOGYAN TALÁLHATJUK MEG A SZÁMUNKRA LEGMEGFELELŐBB TERAPEUTÁT?

Olyan terapeutát kell találnunk, akinek tapasztalata van azzal a területtel kapcsolatban, amelyben érintettek vagyunk. Legjobb módszer természetesen referenciák alapján találni egy jó terapeutát, aki másoknak hasonló helyzetben hasonló problémákkal már tudott segíteni. Még ebben az esetben is mindenképp érdemes az első találkozás előtt meggyőződni arról, hogy…

Mi pontosan a terapeuta szakterülete?

Milyen képesítései vannak?

Mennyi az ülésenkénti költség?

Hogyan működik az időbeosztás?

A terápia időben mennyire hosszú távú lesz?

MIRE SZÁMÍTHATUNK A TERÁPIÁVAL KAPCSOLATBAN?

Az első találkozás előtt teljesen normális hogy kétségeink és félelmeink vannak, nem tudjuk mire számíthatunk. A terapeuta felkeresése első alkalommal épp olyan, mintha orvosi vizsgálatra mennénk. Az első találkozás a legfontosabb és talán a legnehezebb, a későbbiek már gördülékenyebben zajlanak.

ONLINE KONZULTÁCIÓ

Az internet életünk számos területén nélkülözhetetlenné vált és annak ellenére, hogy megvannak a maga korlátai és árnyoldalai, lehetővé teszi a kapcsolat teremtést olyan helyzetekben is, amelyekben eddig lehetetlen volt. Az online konzultáció megoldást jelent olyan esetekben, amikor a személyes találkozó nem megoldható.

Ha úgy érzi segítségre van szüksége, vegye fel velem a kapcsolatot:

Üzenetben adjon meg elérhetőséget! (E-mail,Telefonszám kötelező)

hello@agostonannamary.hu